visual artist

Olen Kirkkonummelle kotiutunut kuva- ja mediataiteilija. Taiteeni kumpuaa  tarpeestani ymmärtää näkemääni ja halustani merkityksellistää kokemaani. Näen taiteen sillanrakentajana menneisyyden ja nykyisyyden välillä: kuvien tekeminen kotouttaa minut tähän hetkeen ja vahvistaa olemassaoloani. Minulle kuvien tekeminen on etsimistä, ei niinkään uuden, vaan jo koetun, unohdetun ja jopa epämielyttävän ja oudon.

Ruumiillisuus on taiteellisten tutkimusteni ehtymätön lähde ja ihminen konkreettisena kuvauskohteena intohimoni. Identiteetti, muisti ja kohtaaminen toistuvat kaikessa tekemisessäni teemallisina sisältöinä uudelleen ja uudelleen.  

soilekortesalmi

Kuvien tekemiseen minulla on laaja kirjo välineitä; piirrän, maalaan, veistän, teen elokuvia, valokuvaan tai kaikkia niitä yhdessä. Teoksen sisältö määrää käytettävän tekniikan. Koen että olen onnistunut jos katsoja löytää teoksistani tilan johon voi pysähtyä oman itsen äärelle, olemaan, tuntemaan ja ajattelemaan. 

Tällä hetkellä työskentelen freelancer taiteilijana, toimin Kirrkonummen Yhteisötaide residenssihankeessa hankepäällikkönä ja yhteisötaiteilijana sekä opetan piirustusta ja maalausta. 

Kotisivullani olevista töistä osa on myynnissä. Jos olet kiinnostunut ostamaan tai lainaamaan jonkun työn, ota rohkeasti yhteyttä. 

Yhteystiedot:

Soile Kortesalmi

kortesalmisoile@gmail.com

puh. 0504314167